Draken.

Drakenenergie is een hele krachtige energie, afkomstig uit andere sferen/dimensies. In mythen en zelfs kinderverhalen zien wij vaak de draak als een gevaarlijk wezen waar tegen gevochten moet worden. Ook in China worden veelvuldig verhalen verteld met in de hoofdrol de draak. Hierdoor zijn draken niet meer weg te denken uit het collectief geheugen van de mens. En is er toch vaak een bepaalde aantrekkingskracht tot deze ‘mythische’ wezens. Of draken ooit echt hebben bestaan, daar zijn de meningen over verdeeld. Mocht je openstaan voor de energie van de draken dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

Het ontstaan.

De draken zijn lang, heel lang geleden neergedaald op aarde. Vanuit stof en steen hebben zij zich als wachters van de Aarde neergezet. Zij hebben zich zo gevormd dat zij tegen de hitte op de net ontstane aarde vol vuur konden overleven.

Zij zijn diep verbonden met het ontstaan van de aarde en nu nog vervullen zij hun rol als beschermers van de aarde en de krachtige energie die de aarde met zich mee draagt. Vele eeuwen na de binnenkomst van de drakenenergie, werden de draken gevraagd om als beschermers op te treden voor de kristallen energie, zodat er zuiver met de kristallen gewerkt zou worden. Uiteindelijk was het de mens die deze kracht op de verkeerde manier in ging zetten waardoor de kristallen kracht en de draken energie als het ware insliepen.

Zij verschuilden zich diep in de aarde, in grotten, tot ook de laatste drakenenergie weg stierf. De oerkracht van de draken heeft wel al die tijd gezorgd voor een bepaalde kracht op aarde. Zij bleven verbonden met elkaar en bewaakten de kristal energie tot het tijd werd deze weer te laten terug keren. De draken energie is diep verbonden met moeder Aarde, de leylijnen en krachtplaatsen.

De Energie

Lange tijd is de energie van de draken onderdrukt. De kracht van de draken was niet beschikbaar voor de mens omdat de mensheid niet zuiver met de krachtige energie van de draken kon omgaan. De kracht van de kristallen is weer ontwaakt en zo zachtjes aan is het ook weer tijd voor de oeroude draken energie om zich weer te manifesteren. Om de kracht van de kristallen te beschermen maar ook om de oer oude energie weer toegankelijke te maken voor de mensheid. Steeds meer mensen voelen deze energie. Draken manifesteren zicht in dromen, meditaties en visioenen. En steeds meer mensen worden door de draken uitgenodigd om met hun energie te werken.

Word jij ook geraakt door de energie van de draken? Zij helpen je om blokkades aan te pakken, zelfs als de blokkades diep liggen en vaak nog onbewust zijn. Ze helpen je af van je hardnekkige overtuigingen en zullen dit niet zachtzinnig doen. De drakenenergie is een confronterende energie en zij helpen onder het motto ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. De drakenenergie is een energie die gevoeld moet worden, daar heeft je ratio geen grip op! Ze maken direct contact met je hart en helpen je om er wat er in je hart leeft te manifesteren.

Draken zijn (spirituele) lichtwezens, hun energie  is vooral met onze innerlijke zintuigen waarneembaar. Draken zijn diep verbonden met het ontstaan van de aarde en ze vervullen nog een rol als hoeders en beschermers van de aarde.

Draken ondersteunen ook je ontwikkelingspad en ze brengen meer evenwicht en harmonie in je leven. Draken brengen je in contact met je ware zelf, je innerlijke kracht en passie. Zodat je kunt groeien en verder kunt ontwikkelen en op aarde kunt worden wie je werkelijk bent.

Hun energie manifesteert zich bij mensen die zich aangetrokken voelen tot hun pure liefdevolle oerkracht en die eraan toe zijn met draken te werken.

Draken zijn bijzondere helers die heling en eenheid voortbrengen. Zij zuiveren je systemen van alles wat je verlichting nog in de weg staat. Hoewel drakenenergie pittig en vurig kan aanvoelen, breekt het op een liefdevolle, maar doeltreffende manier open ‘wat vast zit’.

Draken zijn er in vele kleuren en ze zijn verbonden met de vier elementen;

·         Vuur  -  ontziet niks en gaat tot de kern.

·        Water -  haalt naar boven wat niet gezien werd.

·        Aarde -  geeft bodem en de kracht om neer te zetten wat neergezet mag worden.

·         Lucht - vleugels om je dromen en passie te leven, het brengt je waar je zijn moet.

Drakenenergie is een liefdevolle transformerende energie die je hart (weer) ontvankelijk maakt om te kunnen ontvangen, het wakkert vuur en passie weer aan daar het gedoofd is.

Drakenschedels
Een drakenschedel staat voor wijsheid en is de bewaker van schatten, je kunt dat letterlijk en figuurlijk nemen. Van schedels wordt gezegd dat zij hun hoeder kiezen en niet andersom. Ik deel die mening. Veel mensen vinden schedels afstotelijk… maar toch die ene… en zo begint het!  Een schedel heeft een eigen wil en een eigen wezen. Wanneer je de hoeder van een draak bent dan weet je dat je beschermd bent! Draken zijn bedreven beschermers die liefdevol over je waken.


Enkele suggesties om te werken met drakenschedels

· Om te werken met je drakenschedel hoeft deze niet fysiek bij je in de buurt te zijn. Wanneer je ergens bent en je voelt je niet veilig dan kun je op afstand contact maken met ‘jouw draak’ en om bescherming vragen. Door hun energetische bescherming voel je je direct beter. Je kunt je draak natuurlijk ook vragen om (energetisch) met je mee te reizen.

· Je kunt ook met de schedel werken door ermee te mediteren, Informatie uitwisselen. Wanneer de schedels in een kring gezet worden met andere schedels of kristallen, wisselen ze onderling ook informatie uit.

Wanneer je antwoorden zoekt, stel de vraag aan de schedel voordat je gaat slapen. Wees niet verbaasd als je de volgende dag het antwoordt weet!

· Draken kunnen vanwege hun sterk helende energie ook ingezet worden bij healing, voor jezelf, anderen maar ook bijvoorbeeld voor Moeder Aarde.

· De gebruikte steensoorten en metalen in de Orgonite draak voegen een extra werking toe aan de algemene eigenschappen van de draak.